Puhetta häirinnästä

13.05.2015 - 20:32 / Kirjo.


13_toukokuuta_vari

13_toukokuuta_2_vari

13_toukokuuta_3_vari13_toukokuuta_4_vari13_toukokuuta_5_vari

Tässä on vielä linkki siihen artikkeliin, jonka tuossa alussa mainitsin. Kaikin puolin hyvä blogi kirjoitus, joka jäi mieleen kummittelemaan. Mainninnan arvoinen asia kirjoituksessa on se, että sen kirjoittaja tiedostaa sen, että koska hän on mies ei hän välttämättä huomaa sitä kaikkea seksismiä/ seksuaalista häirintää tai sukupuolisyrjintää mitä työpaikoilla tapahtuu.  Suosittelen lukemaan kyseisen blogimerkinnän!

Kategoria: Yleinen.
Tagit: ,



9 vastausta - “Puhetta häirinnästä”

  1. merlin Kirjoittaa:

    Tosi hyvää asiaa. Oon katellut kauhuissani kuinka pari setää kävi koko ajan ravaamassa myös meidän työpaikan puodissa, kun siellä oli aina ”joku nätti tyttö karjalaisessa mekossa”. Onneks nää työntekijät osas olla noteeraamatta näitä toopeja ja lähinnä ne vaan sai NIIDEN olon tukalaks ja sit ne joutu lähtemään kiusaantuneena pois.

    Kerran minä olin sitten siellä kassoilla ja se ukko tuli taas ja oli silleen ”onkos täällä ketään tytöistä töissä?” Ja kun kuuli, että ei ollut nii lähti samantien pois. Eli ei ollut pelkästään juttuseuraa vailla tämäkin yli 60.v härö pappa.

  2. Kirjo Kirjoittaa:

    Hyvä että noin päin välillä, toi on hyvä jos pystyy olemaan noteeraamatta sitä kaikkea skeidaa mitä setämiesten suusta tulee ja saamaan niiden olon tukalaksi!

    Mä en voi käsittää sitä, että eikö ne setämiehet/papat tajua että useimmiten ne saa nuorten työntekijöiden olon tosi tukalaksi ja ettei ne nuoret ole todellakaan otettuja niiden kehuista ja katseista?? Siis kyllä saa kehua työntekijää ja vaikka sanoa että sillä on kivasti tukka tänään, mutta ei kukaan halua kuulla ”kehuja” jotka menee sille tissi-perse akselille…

  3. hannapirita Kirjoittaa:

    Tosi hyvä että oot tehny tästä asiasta merkinnän. Jaan tän kyl heti FBssä että muutki näkee koska on muuten tärkee aihe! Kiitos tästä!

  4. Kirjo Kirjoittaa:

    Ooooh, kiitos paljon kehuista! Tää on itselleni sellainen aihe, jonka toivoisin olevan enemmän esillä ja johon puututtaisiin oikeasti vakavammin. Harmittavan usein keskustelu ja yleinen mielipide kun menee siihen, että se häirinnän uhri ei vaan kestä hurttia huumoria ja on muutenkin vain tiukkapipo joka ei osaa ottaa vastaan ”kehuja”.

  5. n0rre Kirjoittaa:

    Komppaan palvelualaan varsinkin keskittyvät ongelmat. Oon tullu jo siihen tulokseen et suurin osa näistä yksinäisistä herroist tietää saavansa mukavaa seuraa siinä kahvilassa/ravintolassa jne. Ja ylhäisessä yksinäisyydessä käyvät hakemassa sitä huomiota.. monessa paikassa vielä jos on kertonut että joo noi tuolla läpsii jo kaverin persettä tuolla pöydässä niin tilannehan on se että kyseiset herrat pitäis heittää ulos mutta usein pomo on tsekannu että juoko ne paljon kun tulee niin hyvää tuottoa. Opiskelijoita kun on niin paljon tällä alalla pitäisi sen verta ylempien kouluttaa missä menee raja, jokaisella tietenkin henkilökohtainen mutta se miten tilanteessa toimitaan ja millälailla saa vastata vaikka onkin firman kasvot ei tuollaista pitäisi kenenkään sietää. Hyvä sarjis! Oon usein miettinyt että jos jokainen ois asiakaspalvelualalla yhden kiireisen viikonlopun ois maailma parempi paikka elää.

  6. Mireille Kirjoittaa:

    Kiitti kun linkkasit, oli hyvä kirjotus. Ja taas kuohahti veri kun heti ensimmäisten joukossa on joku valopää siellä kommentoimassa kuinka seksismiä ei ole heillä kun hän ei ole sitä nähnyt ja naiset vaan on niin riivattuja oman ulkonäkönsä kanssa vaikka hän ei henkilökohtaisesti ole koskaan käskenyt naisia näyttämään hyvältä hänelle. Prkl. >:(

  7. Kirjo Kirjoittaa:

    @Mireille: Tein itsekkin sen virheen kun tuon kirjoituksen luin, että katsoin kommenttiosion ja eihän siitä tullut kuin vihaiseksi. Onneksi siellä oli joukossa myös hyviä kommentteja, jotka tajusivat asianlaidan. Eniten nauratti se, että heti siellä oli joku jo kitisemässä, että ”entäs miesten kokema syrjintä/ seksuaalinen häirintä????!?” Ihan kuin se, että puhutaan naisten kohtaamista ongelmista sulkisi pois sen miesten kokeman vääryyden.

    @n0rre: Oon aivan samaa mieltä sun kaa, että jokaisen pitäisi olla se yksi viikonloppu asiakaspalvelu töissä, se jos mikä avartaisi ihmisten maailmankuvaa! Ja toi on kyllä inhottavan ikävä tosiasia, että yleisesti on firmalle kannattavampaa heittää ”hankala” nuori työntekijä ulos kuin se, että näytettäisiin niille häiriköiville asiakkaille ulko-ovea. Omalla kohdallani olen kuitenkin huomannut, että naispuoliset pomot tarttuvat helpommin noihin asiakkaiden häirintä tapauksiin kuin miespomot, olen miettinyt johtuuko se juuri siitä että miespomo ei välttämättä huomaa sitä häirintää samalla tavalla koska ei ole sitä itse koskaan joutunut kokemaan.

    Oma kokemukseni tuollaisista juttuseuran takia paikalle tulevista herroista on ollut enimmäkseen positiivista, en tiedä johtuuko se juuri siitä että olivat vakioasiakkaita joilla ei ollut mitään taka-ajatuksia ja joiden kanssa oli oikeasti mukava rupatella ja vaihtaa kuulumisia. Oli niistäkin vakiokävijöistä muutama vähän epämiellyttävämpikin ihminen, mutta valtaosa vakkareista oli todella hyvin käyttäytyviä (voi olla että oma työpaikkakin edesauttoi omaa kokemustani tässä, koska työpaikka oli golfkentän yhteydessä. Kokemukseni varmaankin olisi toinen jos olisin ollut esim. huoltsikan kahviossa tms.) Omat ja työkavereiden huonot kokemukset liittyivät ennemmän niihin satunnaisiin kävijöihin, jotka eivät säästelleet sanojaan jos jokin asia oli huonosti tai alkoivat heittämään sitä seksististä läppää.

  8. ryhis Kirjoittaa:

    Wooww, hyvä postaus! Asiaa o/

  9. Kirjo Kirjoittaa:

    Kiitoksia! :)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Minä muualla

Armaat opistokamut

Parempaa luettavaa:

wordpress com stats

Arkisto